dining area interior

Een kantoor modern inrichten: 4 tips!

Je kantoor is niet alleen je visitekaartje, maar ook de plek waar je dagelijks veel tijd doorbrengt. Het is dus de moeite waard om het een persoonlijke uitstraling te geven. Een moderne kantoorinrichting biedt veel mogelijkheden: van goed gebruik van daglicht en thema’s voor het interieur tot een groene omgeving vol planten. Wij geven je graag inspiratie om van jouw kantoor de meest moderne en sfeervolle werkplek te maken.

Een thema gebruiken

Als je geen idee hebt hoe je je kantoor wilt inrichten, kan een thema je goed op weg helpen. Hoewel veel mensen kiezen voor een strakke, minimalistische uitstraling, kun je het kantoor ook persoonlijker maken door een specifiek thema te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een Afrikaans, Marokkaans, Indonesisch, Barok of bohemian thema. Of misschien ga je voor een retro-sfeer met houten bureau’s, een tapijt en een passende kast van de Archiefkastspecialist. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bepaalde kleuren subtiel toe te passen in bepaalde delen van het kantoor. Het zorgt gegarandeerd voor een leuke sfeer en dat kan weer een positief effect hebben op de medewerkers.

Groen, groener, groenst

Een groen kantoor is tegenwoordig niet meer weg te denken, zowel bij grote als kleine bedrijven. Denk aan projecten zoals de Oasis of Aboukir in Parijs en Forest City in China, allemaal voorbeelden van bedrijven met een duurzame toekomstvisie. Naast deze grote initiatieven zie je ook steeds meer bedrijven hun kantoorinterieur vergroenen, wat een mooie ontwikkeling is. Planten in de werkruimte zorgen voor schonere lucht en creëren een positieve sfeer. Er zijn veel grote kamerplanten die weinig onderhoud nodig hebben en je kantoor meteen opfrissen. Denk aan dansevieria, anthurium en de cindapsus Epipremnum. Breng dat groen naar binnen!

Een ergonomische en duidelijke inrichting

Werknemers moeten een goede zithouding hebben en geen lichamelijke klachten ontwikkelen. Dit is bij veel kantoren al het geval, dus: goed bezig! Je kunt hierbij denken aan ergonomische bureaustoelen, zit-sta-bureaus, de juiste hoogte van computers (op ooghoogte), ergonomische computermuizen en meer. Een werkplek die ergonomisch is ingericht, zorgt ervoor dat medewerkers comfortabel en in een gezonde houding kunnen werken. Dit betekent dat de meubels en hulpmiddelen zijn aangepast aan de specifieke behoeften, lichaamsafmetingen en taken van elke medewerker. Besteed hier voldoende aandacht aan! Een hele goede tip voor je kantoorinrichting is om altijd voor aparte ruimtes te zorgen, waar men in kan duiken voor die extra geplande vergadering of om tussendoor even met iemand te sparren. Waarom is dit zo belangrijk? Men kan privé telefoontjes uitvoeren, een korte pauze nemen, zich goed focussen, inspiratie opdoen en de banden tussen collega´s onderling worden versterkt.

Regel voldoende daglicht

Regel ook voldoende daglicht. Voldoende licht draagt bij aan het welzijn van je medewerkers, en zij zullen dat zeker waarderen. Iedereen heeft behoefte aan goed licht en vitamine D, wat in de wintermaanden in Nederland al lastig genoeg is om op peil te houden. Bovendien stimuleert natuurlijk daglicht ook de productiviteit. Houd hier dus rekening mee en plaats bureaus op plekken waar het meeste licht binnenkomt.

Vorige blog

Musthaves om zelf aan je auto te sleutelen 

Volgende blog

Van zomer naar herfst, ook in je kleerkast