Van zomer naar herfst, ook in je kleerkast

Hoewel sommigen de koude maanden niet graag zien komen, is de overgang van zomer naar herfst toch altijd een beetje een magisch moment. De dagen worden korter, de temperatuur daalt, en de bladeren aan de bomen kleuren langzaam oranje en rood. Net zoals de natuur verandert, is dit ook het ideale moment om je kleerkast aan te passen aan het nieuwe seizoen. De lichte zomerkleding mag weer even achterin de kast, terwijl je je voorbereidt op gezellige herfstlagen. Maar hoe zorg je ervoor dat je stijlvol en comfortabel de herfst ingaat?

Laagjes

In de herfst zijn laagjes ideaal. De temperaturen kunnen soms flink schommelen doorheen de dag, dus het is handig om meerdere lagen te dragen die je kunt aanpassen aan het weer. Begin met een simpele basis zoals een T-shirt of een lichte blouse en voeg daar een gezellig vest of een stijlvolle jas aan toe. Denk maar aan materialen zoals wol, kasjmier of een mix daarvan voor extra warmte. Een sjaal kan ook een mooie en praktische toevoeging zijn die je outfit helemaal afmaakt.

Kies voor herfstkleuren

In de herfst komen de warme, aardse tinten weer helemaal tot hun recht. Denk aan diepe tinten zoals bordeauxrood, mosterdgeel, groen en chocoladebruin. Deze kleuren passen perfect bij het seizoen en brengen meteen een warme sfeer in je outfit. Je kunt deze tinten gemakkelijk combineren met neutrale basiskleuren zoals zwart, grijs en beige voor een stijlvolle look.

Tijd voor warmere schoenen

Zomerse sandaaltjes en slippers kun je langzaam aan weer opbergen. Het is tijd om je collectie herfst- en winterschoenen van de zolder te halen. Enkellaarsjes, coole boots en sneakers zijn perfect voor de overgang naar de koudere maanden. Kies liefst voor schoenen met een stevige zool die je voeten warm houden en je beschermen tegen regenachtige dagen. Combineer ze met een leuke skinny jeans of een rok met panty voor een stijlvolle, herfstachtige look.

Accessoires voor het seizoen

Accessoires zijn een leuke manier om je outfit op te frissen zonder dat je je hele garderobe hoeft om te gooien. In de herfst zijn accessoires zoals hoeden, sjaals en handschoenen niet alleen praktisch, maar ook heel stijlvol. Investeer ook in een mooie leren tas of een mooi paar oorbellen om je look compleet te maken. Een tip? Denk ook aan sokken of panty’s in warme kleuren of patronen om net dat beetje extra toe te voegen aan je outfit.

Comfortabele basics

Naast warme truien en jassen is het ook belangrijk om je basics aan te passen aan het nieuwe seizoen. Ook comfortabele onderkleding die je warm houdt hoort daarbij. Een dames slip van katoen of een mix van materialen die ademend en zacht zijn, is ideaal voor de herfst. Deze basics vormen de basis van je outfit en zorgen ervoor dat je je de hele dag door comfortabel voelt, ongeacht het weer.

Cosy loungewear

De herfst is ook het perfecte seizoen om lekker thuis te cocoonen. Als het buiten guur is, is er niets fijner dan in je favoriete loungewear in de zetel te kruipen met een kopje thee en een goed boek. Zachte joggingbroeken, oversized truien en natuurlijk een warme kamerjas voor dames kunnen daarbij niet ontbreken. Als je graag comfort en stijl wilt combineren, kies je best voor een elegante kamerjas van fleece of katoen. Zo blijf je zelfs tijdens een relaxte avond thuis stijlvol en warm.

Herfst-proof je zomerkleding

Je hoeft niet meteen al je zomerkleding weg te stoppen. Veel items kun je namelijk gewoon door dragen in de herfst door ze op een andere manier te combineren. Een zomers kleedje kun je bijvoorbeeld stylen met een dikke panty en een leren jasje, en die luchtige blouse kun je onder een warme trui best nog dragen. Zo haal je het maximale uit je kleerkast en kun je je favoriete zomeritems nog wat langer dragen.

Vorige blog

Een kantoor modern inrichten: 4 tips!

Volgende blog

De Onverwachte Kracht van Vintage in Moderne Interieurs